Hakkımızda
 
 
 Zero Mimarlık Tarihçesi 
 
ZERO Mimarlık Dan. Ltd. Şti. 2018 yılında Türkiye'nin İzmir şehrinde genç mimarlar,  Mimar Ali Akgün ve Y. Mimar Selim Karaman tarafından kuruldu. Kuruluşundan bu yana stüdyo, ulusal ve uluslararası mimari yarışmalar, kentsel ana planlarda, özel ve kamu alanları ile birçok ölçek ve büyüklükte geniş bir çalışma/araştırma yelpazesine sahiptir. ZERO Mimarlık çalışmalarını, etik, ekonomik, ekolojik olarak ele alarak sürdürülebilir, kanıta dayalı yaklaşımlar ile kurgulamaya devam etmektedir. 
 
Bugün takım arkadaşlarımız, birçok farklı bölgeden/kültürden, deneyimli proje mimarları, yetenekli genç tasarım mimarları, mühendis ve akademik danışmanların bir karışımıdır. Stüdyo için tüm bellek birikimimize yeni teknolojiler hakkındaki en son bilgileri mimarimize toplayarak, Yapı Bilgisi Modellemesi (BİM) ve Sanal gerçeklik bölümleri ile çözümlerimizi geliştirmekteyiz. ZERO Mimarlık, tasarım hizmetlerini projecilik, uygulama ve akademik alanlarda geliştirmeye devam etmektedir. 
 
 
 
Zero Mimarlık Felsefesi
 
İnsanların yaşaması, öğrenerek deneyimlediği ve birlikte çalışması için mekânlar/yapılar tasarlıyoruz. Tüm projelerimiz enerjisini, amaç ve ilhamlarını insanların hayatlarını ve içinde yaşadığımız dünyayı  zenginleştirip geliştirme taahhüdümüzden almaktadır.   
 
ZERO felsefesi, binaların parçalarının toplamından daha fazlası olduğu ve sürekli olarak tasarım, işlev ve bağlam sentezini sağlamaya çalıştığı inancına dayanmaktadır. Tasarımlarımız her projeyle benzersiz bir  şekilde eşleştirilir, ancak her zaman insanları ve tüm kentsel müşterekleri tasarımın merkezine alarak güzelliği ve anlamı birleştirmeye çalışır. Kent ve kentli yaşantısına olumlu katlı verebilecek bağlantılı kurgular üzerine çalışarak bazı soruları netlik içinde çözümleme kaygısı ön plana çıkmaktadır.   
 
“Mimarlık insanları bir araya getirebilir. Mimarlık öğrenmeyi kolaylaştırabilir.
Pasif insanları daha  aktif hale getirebilir. Mimarlık insanları yeni yollar bulmaya, çevrelerinin ve kendilerinin yeni yönlerini  keşfetmeye teşvik edebilir.”
Ali Akgün
ZERO Mimarlık Kurucu Ortağı, Mimar 
 
Anadolu geleneklerine dayanan, ancak dünyaya açık bir bakış açısı ile netlik ve cömertlik vizyonuyla  ilerleyerek mekânsal ihtiyaç ve sorulara çözümler üretme gayretindeyiz. Çalışmalarımız, binaların insan davranışlarını ve çevreyi nasıl yansıttığı ve bilgilendirdiği konusunda devam eden araştırmalara dayanmaktadır – bu, çağdaş zorluklara yenilikçi çözümler geliştirmemizi sağlamaktadır. Güzel ve işlevsel alanlar aracılığıyla sürekli olarak bir topluluk, kimlik ve başkalarıyla ilişki uygusunu geliştirmeye çalışıyoruz.  
 
 
 
Zero Mimarlık Tasarım Yaklaşımı 
 
Araştırmacı yaklaşımımız mimarimiz için tasarımlarımızın estetik olması, bütünsel çözümler getirmesi ve işlevselliğin sınırlarını zorlamamızı sağlaması açısından çok önemlidir. Her proje, önceki çalışmaların  omuzlarında durmakta ve know-how'ımızı sürekli geliştirmemize olanak sağlamaktadır. Projeden projeye öğrendikçe mimarimize ve uygulamamıza kalıcı değer katmak için bu öğrenmeyi yeni yöntemlerle uyguluyoruz. 
 
Her projenin farklı başlangıç noktaları vardır – farklı müşteri, kullanıcı, bütçe, bağlam ve kısıtlamalar. Yeni bir zaman eklemek için özeti rafine edeceğiz, araştıracağız ve bazen meydan okuyacağız. Müşterinin ve kullanıcıların kapsamını ve proje hedeflerini anlamak, işlevin ötesine geçen bir bina tasarlarken esastır. Bu yaklaşım ile tasarımlarımız için karşılaştığımız tüm kısıtlamaları bir zenginlik olarak görüp kucaklamaktayız.
 
‘’Zorluklar mimarlara yenilik yapma fırsatı sunuyor. Her projenin kendine özgü kısıtlamalarını yeni fikirler üretmek için yaratıcı fırsatlar olarak görüyoruz.
ZERO Architects ve ZERO Construction olarak araştırma ile uygulama arasındaki bütünleşme bize karmaşık zorlukların genellikle bütünsel ama basit çözümlerden yararlandığını öğretti.’’
Selim Karaman
ZERO Mimarlık Kurucu Ortağı, Y. Mimar 
 
Takım olarak çalışmak, işbirliği ve açıklık çalışmalarımızın anahtarıdır. Başlıklara değil fikirlere değer  veriyoruz, farklı profesyonel ve kişisel geçmişe sahip insanların açık fikirli bir stüdyo ortamında birlikte çalıştıklarında en iyi fikirleri aldığımızı biliyoruz. Bu bağlamda tüm yaklaşımlarımız için takım arkadaşlarımız ve profesyonel çözüm ortaklarımıza güvenerek, bilgi alışverişine büyük önem vermekteyiz. 
 
Sürdürülebilirlik anlamında iki yol ile bütünleşik bir yaklaşım içinde üretim yapmaktayız. Birinci yol; Kültürel ve manevi değerlerin farkına varılıp korunması, yerel kalkınmanın teşvik edilmesi, toplumsal dayanışma ve kullanıcı katılımının harekete geçirilmesi, çevre bilincinin oluşturulması gibi konular ile toprak üstü-toprak altı birlikte yaşadığımız doğanın tüm müşterekleri ile kaygılarımızı geliştirmekteyiz. İkinci yol, daha az enerji tüketen pasif ve aktif tasarımların sürecin başından itibaren kullanıldığı, su, besin, karbon gibi ekolojik döngülerin ve mikro/makro klimanın dikkate alındığı, yeşil teknoloji ve yenilenebilen enerji tasarımlar ile bilgisayar destekli sürdürülebilir mimari yaklaşımlar üzerinde çalışmaktayız.